Formulari de cerca

Esteu aquí

Dimarts 30 Octubre 2018
PLA DE DINAMITZACIÓ I GOVERNANÇA TURÍSTICA
II Jornada de descobriment de l'Horta: l'horta i el regadiu

La Mancomunitat del Carraixet organitza, dins del Pla de Dinamització i Governança Turística, unes jornades de descobriment de l'horta

Divendres 26 va tindre lloc la segona jornada de descobriment de l'horta. En aquesta ocasió, el passeig ha portat als visitants a descobrir l'horta i el regadiu. Aquestes jornades han sigut organitzades dins del marc del Pla de Dinamització i Governança Turística de la Mancomunitat del Carraixet, que comprèn els municipis de Vinalesa, Foios, Alfara del Patriarca i Bonrepòs i Mirambell. A aquest pla s'han adherit, a més, els municipis de: Albalat dels Sorells, Almàssera, Godella, Meliana i Moncada.

L’horta compresa entre els municipis de la Mancomunitat del Carraixet és un espai natural prop de la ciutat de València i susceptible a entrar en els plans turístics dels visitants. Durant la jornada de “Descobriment de l'Horta: l'horta i el regadiu”, les visites s'han centrat a Godella i Moncada, dos municipis que formen part del pla. Les activitats, guiades per Miquel Minguet d’Horta Viva, empresa que porta anys proposant circuits turístics que barregen horta i turisme, ha pretès potenciar l'horta a través dels espais de producció i el concepte d’agroturisme. En paraules de Miquel Minguet, la idea és “generar relats que ens permeten explicar molt millor quin és el valor del patrimoni natural i paisatgístic de l'horta”.

Els assistents han visitat les instal·lacions d'un hort ecològic a Godella, un espai pertanyent a la família del pintor Pinazo i que Sembra en Saó potencia a través de tallers i activitats formatives. Després s'ha visitat la seu de la Real Sèquia de Moncada, la sèquia que més metres d'horta rega i que enguany, celebra el seu 750 aniversari. Aquest espai poques vegades obert al turisme, és un element fonamental de la cultura agrícola. Finalment, s'ha accedit a conèixer les instal·lacions de la Fàbrica Garín de la seda, una de les més antigües d'Espanya i que té l’objectiu final de convertir-se en un museu.

La pròxima cita serà el 5 de novembre durant la jornada de “Descobriment de l'Horta: el patrimoni de l'horta amb bici”. En ella es realitzarà un recorregut per la comarca de L’Horta Nord, un espai totalment pla que comunica la ciutat de València a través del carril bici que segueix el traçat de l'antiga Via Augusta romana i altres vies alternatives.

  • II Jornada: l'horta i el regadiu
  • II Jornada: l'horta i el regadiu
  • Fàbrica Garín de la Seda
 
Site developed with Drupal