Formulari de cerca

Esteu aquí

Dilluns 22 Octubre 2018
ÀREA DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA
Nova campanya de Pressupostos Participatius 2019

L'Àrea de Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Moncada llança la nova campanya de pressupostos participatius per a 2019.

Després de l'èxit dels pressupostos de l'anterior campanya (2018) en la que es van destinar prop de 1.000.000 d'euros, s'inicia la campanya de pressupostos participatius del 2019. Aquesta segona campanya suposa un nou repte per a avançar, aprofundir i innovar en la cogestió pública i la planificació comunitària dels recursos municipals.

La nova campanya té com a objectiu:

· Assentar el funcionament dels pressupostos participatius.
· Generar un espai ciutadà de debat i decisió estructurat.
· Delimitar la participació territorialment per barris, creant així la perspectiva de comunitat i de pertinença a un barri, establint criteris pressupostaris solidaris i equitatius.
· Abastar de forma integral en la nova forma de governança oberta i participativa.

A més, es crearà una Comissió Territorial de Participació Ciutadana per a garantir la promoció de la participació, el bon funcionament dels pressupostos i el compliment dels acords, de la qual podrà formar part la ciutadania, de forma voluntària, en representació dels barris, els i les representants de les associacions veïnals, sectorials i els partits polítics.

Amb aquest procés, l'Ajuntament de Moncada facilitarà la participació a aquells col·lectius i persones que solen mantindre's exclosos o subrepresentats en els processos de presa de decisions.

En els pressupostos participatius de 2019 es donarà accés a la participació a la infància i adolescència (a través d'una consulta dinamitzada en les escoles i instituts públics i concertats de Moncada) i a la comunitat educativa representada pel Consell Escolar.

L'engegada d'aquest procés busca generar un model de ciutat social més propera a tots els sectors de la ciutadania, basada en la responsabilitat compartida, la informació i la presa de decisions sobre l'espai públic que compartim.

Els principis bàsics que emmarquen les bases d'aquest procés són garantir la transparència en el funcionament i el control de l'actuació pública, facilitar el dret a la informació i generar un espai d'interacció entre la ciutadania i l'Ajuntament.

Distribució territorial per barris

Com a novetat trobem la distribució per barris. La delimitació territorial s'ha establit com una manera de localitzar, organitzar i convocar a la ciutadania perquè detecte les necessitats del barri on viu i aprofundisca en la corresponsabilitat i pertinença a la ciutat.

- Barri dels Dolors, El Pulmó, Cementeri
- Barri Barcelona, Les Eres
- Centre Ciutat
- Barri Badía
- Masies
- San Isidro de Benagéber, Barri del Pilar, Barri de les Torres
 

 
Site developed with Drupal