Formulari de cerca

Esteu aquí

Misteri de la Passió

Les celebracions del Misteri de la Passió es configuren com un dels actes, d'àmbit cultural i patrimonial amb més tradició en el municipi de Moncada, representacions declarades d'interés turístic l'any 1967. Al voltant de cent persones voluntàries fan possible que esta cita es duga a terme gràcies a la seua dedicació i hores d'assaig. Amb el temps s'han perfeccionat els escenaris i efectes especials, sense renunciar a la naturalitat característica dels espais en què es desenrotllen les representacions des dels seus inicis.

Les celebracions de Setmana Santa a Moncada s'obrin amb el Concert de Música Sacra que es realitza en la parròquia de Sant Jaume apòstol, organitzat per la Confraria de Setmana Santa de Moncada.

A este acte li seguixen les representacions del Misteri de la Passió del dijous i divendres Sant, organitzat per l'Associació Cultural del Misteri de la Passió de Moncada.

Les representacions es realitzen en el  pavelló d'Esports del Patronat Sant Jaume apòstol, on estan ubicats els escenaris i espais naturals en què es representen el dijous i divendres Sant les escenes de l'Antic Testament, El Redemptor, nit del Dijous, culminat el divendres amb l'escena de Pilat amb Jesús que després de ser condemnat a mort s'inicia  l'escena del carrer de l'Amargor, amb les tres caigudes,  que transcorre pels carrers Dénia, Haraldo Dalhander, Gómez Ferrer, Cronista Llorens i Raga fins a l'ermita de Santa Bàrbara on en un incomparable espai natural i amb nombrosos efectes especials  es realitza l'escena de Crucifixió, realitzant-se posteriorment la processó del Sant Enterrament per la C/ Lluís Vives fins a la parròquia de Sant Jaume apòstol.

 
Site developed with Drupal