Formulari de cerca

Esteu aquí

Un insigne veraneante en Moncada: el cónsul sueco Haraldo Dahlander

El tercer lliurament d’Arturo Xerri Juan a propòsit de la instal·lació del Trenet i sobre alguns personatges notables que apareixen a la seua història. En esta ocasió, Arturo s’ha centrat en la moda d’estiuejar a Moncada i altres pobles de l’Horta, que va fluctuar entre el segle XVIII i XIX, i en el cas singular del cònsol suec Haraldo Dahlander (1835-1916), que ja va aparèixer en el text anterior: Los inicios del “trenet” entre Valencia y Bétera.

Com és habitual en la recerca històrica d’Arturo Xerri, assistim a la història de Moncada fent atenció al context social històric, amb riquesa documental i una fabulosa galeria de fotografies.

D’Arturo Xerri Juan i al voltant de la temàtica del Trenet es pot llegir a Moncadapèdia Sobre la primera estación seminario Moncada, de nou un text que es llig amb plaer i que ompli de significat un fet local.

 

Un insigne veraneante en Moncada

Sobre la moda d'estiuejar a Moncada de la noblesa valenciana, i la figura del cònsol suec Haraldo Dahlander (1835-1916) en la nostra població. Text de recerca il·lustrat, seguint la 'sèrie del Trenet', d'Arturo Xerri Juan.

 
Site developed with Drupal